lauantai 6. toukokuuta 2017

Karanteeniajan riemua...

Yli-Marolan 4H-kotieläinpihan avaaminen on tänä vuonna vaatinut enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Aikataulumme on ollut tiukka ja joka viikkoiset jännitysnäytelmät pihan uusien eläinten vuoksi on saanut työntekijöiden sydämet tykyttämään. Mitä jos ulkomailta tuotujen eläinten verinäytetulokset eivät ole puhtaita? Poltetaanko meidän tila? Joudummeko ikuiseen karanteeniin? Miten meille oikein käy?

Ruotsiin matkalla kera kivojen rahtariystävien 
Uusien eläinten virallinen karanteeni kesti Ruotsissa viisi viikkoa. Neljä olisi riittänyt, mutta byrokratian mutkien vuoksi se venyi viiteen viikkoon. Eläimet saatiin turvallisesti Suomeen, läpi Tukholman terrori-iskun ja merellä tapahtuneen myrskyn vuoksi sekä kaiken suuren jännitysnäytelmän, mitä pitkän matkan eläinten kuljettaminen tuo tullessaan.

Eläinten saapuessa 4H-kotieläinpihalle uudet tulokkaat olivat riemuissaan, eivätkä suinkaan väsyneitä. Me kuskit ja hoitajat kyllä olimme! Eläimet ottivat pihan työntekijät iloisina vastaan ja näin alkoi uusi karanteeniaika Suomessa. Neljä viikkoa lisää kaikesta erityksessä. Onneksi pihamme sijaitsee kaikkia muita eläintiloja kaukana, joten tilamme on ihanteellinen tällaiseen eristykseen.

Kotieläinpihan eristyssäännöt

Hoitajien desinfiointihuone

Nyt voimme todeta: loppu hyvin kaikki hyvin! 


Vihdoin saimme Suomessa otetut verinäytetulokset ja ne ovat puhtaat! Voi tätä riemun määrää. Meillä on nyt kolme erittäin harvinaista ja tervettä eläintä. Painotuksemme on terveydessä, sillä näitä ei ole jalostettu pilalle tehotuotantoon. Nämä kolme eläintä ovat ainoat Suomessa. Missään muualla Suomessa et näitä voi nähdä. Itse asiassa näitä on Ruotsissa vain noin 500. Kyseessä on siis 90-luvulla lähes sukupuuttoon kuolleen rodun löytäminen. Tuolloin näitä löydettiin Ruotsista vielä 10 kappaletta ja nämä eristettiin Öölantiin, jotta niiden geenipankki saatiin elvytettyä. Suomesta tällaiset ovat kuolleet sukupuuttoon jo 60 luvulla. Kyseessä on siis lähes yhtä harvinainen rotu kuin Suomen saimaannorppa. 

Tämän matkatarinan jälkeen toivotamme teidät kaikki tervetulleeksi meidän ihania karvapalleroita katsomaan Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalle Lahteen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti