keskiviikko 21. elokuuta 2019

Kiitos kävijöille kesästä 2019!

Kesä 2019 oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalla taidettiin tehdä kävijämääräennätys. Säät suosivat kävijöitä, sillä kesäsää oli juuri otollinen kotimaanmatkailulle; ei liian kuuma eikä liian sateinen

Kesän alussa pihalle saapuivat kaksi uutta eläinlajia, Alejandra ja Sandrino laamat pihan alpakoiden seuraksi. Laamat, kuten alpakat, ovat kamelieläimiä ja tarvitsevat lajitovereidensa seuraa. Kävimme tutustumassa Suomen laamatiloilla eri yksilöihin ja meille tietysti oli tärkeää löytää juuri meidän toimintaan sopivat laamat. Alpakoistamme Ben on hyvin erikoinen yksilö ja jännitimme, miten Ben suhtautuu laamoihin.

Pitkällisen pohdinnan ja laamoihin tutustumisen jälkeen Alejandra ja Sandrino oli rakkautta ensi silmäyksellä <3 Sandrino ja Alejandra ovat molemmat hyvin kauniita yksilöitä, classic laamoja ja luonteenpirteet eroavat huomattavasti toisistaan. Sandrino on erittäin utelias ja aina mukana kaikessa. Alejandra on oman arvonsa tunteva neiti, ken katsoo mieluummin ennen kuin säntäilee mukaan.

Alpakat ja laamat ovat sopeutuneet yhteiseloon loistavasti ja nyt lauma toimii. Laamat ovat lauman johtajia ja Ben on saatu laumassa aisoihin heidän avulla. Alpakoiden ja laamojen elekieli poikkeaa hieman toisistaan, mutta sopivat kyllä myös yhteiseloon. Kaikissa eläinlajeissa jokainen on suuri oma persoona ja laumojen muodostuminen on hyvä suunnitella kaikki yksilöt huomioiden.

Ihanaa syksyn odottelua toivottaa teille kaikille Ben, Caramello, Sandrino ja Alejandra <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti