keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Sika säkissä!

Once upon the time... Vuosi 2016 oli Lahden 4H-yhdistyksen tähän saakka tuloksekkain vuosi. Vuosi 2017 on Suomi 100 -juhlavuosi. Edellinen vuosi toi meille ajatuksen ja haaveen... Nyt me sen toteutamme!

Vuonna 2016 Lahden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Petra ja projektityöntekijä Henna saivat kutsun osallistua kansainväliselle city farmareiden konferenssiin (EFCF) Etelä-Ruotsiin Vaxjön kaupunkiin, jonne osallistui 4H-järjestöstä muitakin 4H-toimijoita ympäri maailmaa sekä lisäksi muita kotieläinpihan pitäjiä. Matka taittui Kööpenhaminan kautta lentäen ja junalla kohti Vaxjötä.

Konferenssi oli kaikin puolin onnistunut ja saimme sieltä paljon uusia ideoita Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalle. Yli-Marolan 4H-kotieläinpihaa pyörittää Lahden 4H-yhdistys ja piha on ainutlaatuinen kotieläinpiha keskellä Lahden keskustaa, joka on avoinna vuosittain ilmaiseksi yleisölle ajalla 25.5.-18.8.

Suomi 100 kunniaksi päädyimme tuoda Suomeen jotain sellaista, mitä meillä ei vielä ole huomioiden harkinnan, harjaannuksen, hyvyyden ja hyvinvoinnin eli 4H-aatteet. Päädyimme ostamaan sian säkissä :) Tämän me löysimme ja siihen me tutustuimme Kalmarissa sijaitsevassa 4H Skälbyn kotieläinpihalla. Skälbyn kotieläinpiha oli vaikuttava.

Tästä blogista saat tietää, mitä olemme Lahden 4H-yhdistyksessä tekemässä ja mitä olemme maailmalta tuomassa... Mitä tämä koko byrokratian viidakko tuo meille tullessaan? Minkälaisia eläimiä meillä kotieläinpihalla on ja mitä on tulossa? Yksikään päivä ei ole meillä tylsä. Jokainen päivä kotieläinpihalla on erilainen. Siitä pitävät huolta meidän työntekijät ja eläimet.

Pysy kuulolla, sillä kohta tiedät miksi ja mitä?

Ole rohkea päätöksissäsi ja ideoissasi, sillä varo: ne voivat toteutua!

Petra, toiminnanjohtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti